Over mij

Mijn naam is Rens van Vuuren. Ik ben geboren (1961) en getogen in Rotterdam.

Vader van drie prachtige volwassen dochters, waarvan de jongste meervoudig complex gehandicapt is. Hierdoor weet ik uit ervaring dat een zorgintensief kind, wat in feite ook alle baby’s en kleine kinderen zijn, zowel kan verbinden als ook voor druk op je relatie kan zorgen.

Een langdurige relatie (sinds 1986 in mijn geval) is nooit een gebaand pad van alleen maar rozengeur en maneschijn. Je kunt elkaar kwijt raken, maar ook weer terug vinden en een diepere emotionele band met elkaar ontwikkelen. Ook dat weet ik uit eigen ervaring.

Na een studie sociologie (1980-1985), een wereldreis (1986-1987) en een eigen zaak (vanaf 1991) ben ik in 2003 begonnen aan de beroepsopleiding tot counselor aan het Centrum Psychosynthese (inmiddels Psychosynthese Academie) in Amersfoort. Aan deze Academie ben ik van 2012 tot 2016 ook als trainer verbonden geweest.
11111
In mijn praktijk merkte ik hoe vaak cliënten met relatieproblemen worstelden. Gecombineerd met mijn eigen fascinatie voor relaties en “hoe het werkt” tussen mensen, ben ik me verder gaan specialiseren in relatietherapie. Na het lezen en toepassen van het boek “Houd me vast” van Sue Johnson, heb ik me verder verdiept in Emotionally Focused Therapy (EFT) zoals die door Sue Johnson is ontwikkeld. Het bleek prachtig aan te sluiten bij mijn eerdere opleiding in de psychosynthese: twee therapievormen die heel goed samengaan en elkaar aanvullen. In 2014 heb ik de training tot Gevorderd EFT-therapeut afgerond.

Behoefte om je relatie nieuw leven in te blazen? Contact