Werkwijze / wat kan ik je bieden

Als je midden in een relatiecrisis zit, is het lastig om er met een beetje afstand naar te kunnen kijken.

Je kunt makkelijk vast komen te zitten in patronen waar je geen zicht op hebt en dus ook geen grip. Je zit dan als het ware gevangen in je relatie. Waar je goedbedoeld en welwillend een gesprek met elkaar begint om er weer uit te komen, kan het snel ontsporen in verwijten over en weer.

Hier kan ik helpen om het patroon waar jullie in verzeild raken aan het licht te brengen, zodat jullie gaan herkennen hoe en wanneer het zich voordoet en ook gaan leren om er weer uit te stappen. Gaandeweg verkennen we dan de diepere gevoelens en behoeften die hierin meespelen en ook of jullie daar, vaak onbewust, in gekwetst zijn. Als deze pijn (h)erkend en vergeven kan worden, komt er opnieuw ruimte voor kwetsbaarheid en ontstaat er weer echt contact en een veilige verbinding met elkaar.

Dit is kenmerkend aan Emotionally Focused Therapy (EFT), de therapievorm van waaruit ik werk. Het gaat verder dan alleen maar het verbeteren van de communicatie. EFT-relatietherapie richt zich op het herstellen van de emotionele verbondenheid tussen partners.
wat kan ik je bieden
In therapie gaan doe je samen. Als je relatie niet meer bevredigend is, betekent dat niet dat één van de twee daar schuldig aan is (hoe hard de ander misschien ook kan denken van wel). Ik kijk naar hoe jullie relatie werkt, zonder oordeel over de één of de ander.

Je zit er samen in, misschien zelfs wel met één been er al buiten, en je zult er ook samen aan moeten werken. Een klein beetje goede wil en vertrouwen (ook al is het maar weinig) zijn wel nodig om elkaar weer terug te kunnen gaan vinden.

Hoewel EFT ook een effectieve methode kan zijn als problemen in de relatie mede voortkomen uit persoonlijkheidsstoornissen bij één van de partners (zoals bijvoorbeeld autisme, narcisme, borderline) ligt op dit vlak niet mijn expertise.

Behoefte om je relatie nieuw leven in te blazen? Contact